Vaalilupauksia

julkaistu 07.04.2017 kategoriassa politiikka

Vaalien H-hetki lähestyy ja vaalityön kierrokset ovat kovimmillaan. Tämä on myös aikaa, jolloin ehdokkaat tuntuvat lupailevan yhtä sun toista kampanjoissaan. Monesti lupaukset valitettavasti joko jäävät vaalipuheiksi tai sitten yksinkertaisesti ovat mahdottomia pitää. Omaa tahtoaan kun ei välttämättä saa läpi vaikka kuinka löisi nyrkkiä pöytään - politiikka on ennen kaikkea yhteistyötä.

Itse olen ajatellut asian niin, että vaaliteemoissani linjaan konkreettisia asioita, joita haluaisin tulevalla vaalikaudella edistää. Ne myös ovat sellaisia asioita, jotka ovat todennäköisesti etenemässä päätöksenteon rattaisiin tai ovat jo virkamiesvalmistelussa. On siis todennäköistä, että pääsisin luottamushenkilönä oikeasti vaikuttamaan teemoihini liittyvään päätöksentekoon seuraavan neljän vuoden aikana. Lopputulosta en kuitenkaan voi mitenkään luvata, koska päätösten taakse pitää saada koko joukko muitakin henkilöitä.

Vaalilupaukseni liittyvät siihen miten minä toimisin valtuutettuna. Vaalikoneissa toki kysytään mielipiteitä asioihin varsin kattavasti, mutta ei niissäkään voida kattaa kaikkea sitä mitä tuleva vaalikausi pitää sisällään. Onkin mielestäni tärkeää, että äänestäjät tietävät oman valtuutettunsa päätöksenteon periaatteet ja voivat siten saada käsityksen vastaako ehdokkaan arvomaailma omaa. Omat vaalilupaukseni ovat seuraavat:

Järjellä

Lupaan perustaa mielipiteeni ja päätökseni tutkittuun tietoon. Mikäli en jotain asiaa tiedä, pyydän apua asian paremmin tuntevilta.

Yhdessä

Lupaan toimia poliittisesti sitoutumattomana ja tukea arvojeni mukaisia aloitteita yli puoluerajojen. Yhteispeliä irtopisteiden sijaan.

Kestävästi

Lupaan tehdä kestävää politiikkaa ilman pikavoittojen tavoittelua. Pidetään Kerava hyvänä paikkana asua myös tuleville polville.