Lokakuu paketissa

julkaistu 04.11.2016 kategoriassa elämä

On jälleen peiliinkatsomisen paikka. Lokakuu on lusittu ja tilastot päivitetty.

Tilanne/tavoite tässä kohtaa vuotta:

Liikunta: 203 / 220
Paino: 84 / 80
Luetut kirjat: 5 / 13
Blogikirjoitukset: 10 / 21
Säästöt nettotuloista: 10,18% / 10%
Hyväntekeväisyyteen nettotuloista: 3,19% / 3,20%
Autolla ajo: 6527km / 8333km

Talous ja autoilu siis edelleen reilassa, muilta osin vähän synkempää. Loppuvuodeksi on vielä tekemistä. Aika vakiintunutta kaavaahan tässä tunnutaan polkevan, joskin joitain mainitsemisenarvoisiakin asioita tältä kuulta on.

Kiristystä kirjoittamisessa

Blogin osalta olen yrittänyt vähän parantaa kulkua. Varaamalla erikseen aikaa kirjoittamiselle on sisältöä syntynytkin hieman aikaisempaa paremmin. Ei se mitään kovin jouhevaa edelleenkään ole, mutta trendi on selkeästi parempaan päin. Tätä olisi nyt tarkoitus jatkaa loppuvuosi ja katsoa kuinka lähelle alkuperäistä 25 blogipostauksen tavoitetta päästään. Ei se sinänsä vieläkään ihan mahdoton tavoite ole, mutta vaatii jo melkoista vihkiytymistä asiaan.

200 liikuntasuoritusta

Jo viime vuonna tavoittelin 200 liikuntasuorituksen rikkomista vuositasolla. Se ei silloin täyttynyt, koska kesä meni pääasiassa grillin hiiliä katsellessa. Tämän vuoden alussa asetin saman tavoitteen ja tällä kertaa 200 liikuntasuoritusta tuli täyteen juuri ennen marraskuun alkua. Lokakuussa tuli liikuttua keskimäärin 4-5 kertaa viikossa. Auton myynnin myötä arkiliikuntaa tulee lisäksi vielä pyöräilyn muodossa joitakin kymmeniä kilometreja viikossa, joten kuntourheiluluokkaan kuuluvana täytyy olla suhteellisen tyytyväinen.

Tavoitteiden muuttamisesta

Vaikka vuosi on vielä kesken, niin yksi asia mikä harmittaa jo nyt on se, että puolivälissä vuotta tuli rukattua liikuntasuoritusten ja painonpudotuksen tavoitteita. Sen hetkisessä flow-tilassa sitä tuli ajateltua, että samaa tahtia voi jatkaa loputtomiin ja että motivaation ylläpitämiseksi tavoitteita on kiristettävä. Omalla kohdalla motivaation kanssa on käynyt ehkä vähän toisin päin. Tasaisen vauhdin kaavalla tulee vuoden liikuntasuoritusten määrä olemaan jossain 240 paikkeilla. Toisin sanoen noin 20% enemmän kuin alkuperäinen tavoitteeni. Siihen voisi olla varsin tyytyväinen. Nyt lopputulema tulee kuitenkin olemaan se, että jään puolivälissä vuotta nostamastani 260 liikuntasuorituksen tavoitteesta melkein 10%.

Painon pudotuksessa on käymässä vähän samalla tavalla. Alunperin ajattelin, että tähtään 82 kiloon, jotta kesän triathlonit voisi viedä läpi mukavasti. Tämä toteutuikin, mutta siinä huumassa tuli sitten ahnedittua vähän lisää ja tavoitetta rukattiin pari kiloa alemmas. Kun kesän kisakausi päättyi, niin keventyneen treenin ja vähemmän säntillisen syömisen myötä painoa on tullut pari kiloa takaisin. En ole ihan varma olisiko talvikaudella mitään tarvetta sinne kiristettyyn tavoitteeseen edes pyrkiä. Alkuperäinen tavoite on edelleen ihan haarukassa, mutta kiristetty luultavasti ei. Vuosi siis toivottavasti päättyy noin 10 kiloa keveämpänä kuin mitä se alkoi, mutta silti takaraivossa kolkuttaa tavoitteiden täyttymättömyys.

Tästä viisastuneena lupaan itselleni, että mikäli vielä ensi vuonna harjoitan samantyyppistä itseni ruoskimista, niin en koske tavoitteisiin kesken vuoden. Sen verran pitää itseään tuntea että tavoitteet saa kerralla järkevälle tasolle. Jää sitten ainakin vähemmän jossiteltavaa. Ja parempi mieli. Toivottavasti.