Kunnallispolitiikan kevät avattu

julkaistu 02.01.2021 kategoriassa politiikka

Tämän vaalikauden viimeinen kevät on käynnistynyt. Kevättä tulee varmasti leimaamaan tulevat vaalit. Näin sitoutumattomana valtuutettuna toivoisi, että vaalit käytäisiin Keravan tulevaisuus keskiössä. Valtakunnan politiikalle on sitten oma areenansa.

Omalta osaltani kevään kokoukset alkoivat viime viikolla Vapaa-aika ja hyvinvointilautakunnan kokouksella, jossa merkittävimpänä päätöksenä valitsimme Keravalle uuden kirjastopalvelujohtajan. Valituksi tuli Maria Bang, joka valinnan myötä palaa Keravan kirjastoon töihin.

Valtuuston kevätkausi alkoi tänään esityslistaltaan lyhyellä kokouksella. Ennen kokousta pidettiin iltakoulu, jossa valtuutetuille sekä muille nettilähetystä seuraaville esiteltiin Keravan koronatilannetta sekä asemanseudun kehityssuunnitelmia. Molemmat aiheita, jotka varmasti ovat puhuttaneet kaupunkilaisia.

Iltakoulun sisällön voisi ehkäpä tiivistä seuraavasti:

Koronatilanne Keravalla seuraa aika pitkälti Uudenmaan tilannetta. Viimeisen parin viikon aikana tartuntamäärä on lähtenyt jälleen nousuun ja ns. muuntovirusta on tavattu myös Keravalla. Rokotukset ovat alkaneet terveydenhuollon henkilökunnan sekä ikäihmisten osalta. Kaupungin kapasiteetti hoitaa rokotukset riittää - enemmän kyse on siitä millä aikataululla rokotetta saadaan.

Asemanseudun suunnitelmien osalta ei esillä ollut sinänsä mitään sellaista, mitä ei julkisuudessa olisi aikaisemmin jo ollut. Alueella tehdään vielä erilaisia selvityksiä (mm. puistojen ja asemanseudun rakennelmien luonto- ja kulttuuriarvoista). Jotta liityntäparkkeerausta saadaan rakennettua lisää, on vastapainona melko korkeaa rakentamista. Nämä kulkevat käsi kädessä johtuen jo pelkästään talouden realiteeteista. Valtuuston kokouksiin asemanseudun osalta on odotettavissa päätettävää loppukeväästä tai kesällä.

Valtuuston kokouksen merkittävin päätösasia oli Vapaa-ajan ja hyvinvoinnin toimialan toimialajohtajan virkavaali. Eli vaparin toimialajohtajan valinta. Tämä valinta tehtiin tällä vaalikaudella jo toista kertaa, kun ensimmäinen päätös kumottiin hallinto-oikeudessa. Valituksi tuli myös tällä kertaa Anu Laitila, joka on virkaa hoitanut jo vuodesta 2018 asti. Onnea Anu ja onnea Kerava!

Aloiterintamalla valtuutetut olivat ahkeria, kuten vaalikevään henkeen voi odottaa. Joukossa oli varsin hyviäkin alotteita, kuten ryhmämme ja Vasemmistoliiton ryhmän yhteinen aloite Pihkaniityn metsän rajaamiseksi käynnissä olevan kaavahankkeen ulkopuolelle. Sen lisäksi ryhmästämme nousi aloitteet niin koululaisten mielenterveyden ensiapukoulutuksesta kuin soiden ennallistamisesta.

Muokattu 1.2.2021 klo 20:20: lisätty kappale valtuustoaloitteista